Kerstloop bij Olympus ’70 op tweede kerstdag

Naaldwijk 14.12.2014 – Tweede kerstdag brengt de 39e editie van de Kerstloop van Olympus ’70.

Het is geen wedstrijd waarbij de deelnemers gezamenlijk van start gaan, maar een tijdloop, waarbij er om de 30 seconden iemand begint aan een parcours van 1.609 meter (1 Engelse mijl).

Start en finish zijn in het Intergreen Athletic House in het Naaldwijkse sportpark De Hoge Bomen. De eerste loper wordt ‘uitgeluid’ om 10.30 uur.

Inschrijven kan ter plaatse tussen 10.00 en 11.00 uur. Men kan deelnemen tegen inlevering van een cadeautje ter waarde van 3,00 euro. Na afloop mag degene met de langzaamste tijd als eerste een cadeautje gaan uitzoeken. De winnaar moet het dus in dit geval doen met wat er overblijft, maar krijgt ook nog een beker, net als de vele andere winnaars en winnaressen in de diverse categorieën.

De toppers van 2013
Sjoerd van Marrewijk heeft de jongste drie edities van deze Kerstloop gewonnen. De nu 25-jarige Heulenaar liep de Engelse mijl vorig jaar in 4.49.
Lorraine Ravestein werd op tweede kerstdag 2013 voor de tweede maal op rij de snelste vrouw. Zij won in de recordtijd van 5.29.