Gevoelige thuisnederlaag voor Westland Stars

‘s-Gravenzande 03.04.2016 – In de strijd om het behoud van de zevende plaats in de eerste klasse heeft Westland Stars zaterdagmiddag

een gevoelige nederlaag geleden. Tegen Zoetermeer Basketball (Zoebas) werd het in de eigen Westlandhal 52-65.

Westland Stars verdedigt in de slotmaand van het seizoen de zevende plaats, terwijl Zoebas zesde staat. Met twintig punten uit 21 wedstrijden staan de Westlanders twee boven BV Juventus, dat gisteren verloor van BV Oegstgeest.

Coach Jan Vrencken zag zijn ploeg ijzersterk beginnen. “Na zes minuten stonden we 17-6 voor en we eindigen dit kwart met 21-12. Daarna konden we dit niveau helaas niet vasthouden. Slordig balverlies en het missen van kansen in de aanval waren hier debet aan. We hadden kunnen winnen als we meer vrije worpen hadden benut. We misten er 16 van de 22.” (foto archief)

Westland Stars Heren 1 komt dit seizoen nog drie keer in actie. Volgende week uit tegen BV Oegstgeest, op 16 april thuis tegen het Haagse Jumpers en op 23 april in Utrecht tegen Cangeroes.