ZV Westland verstevigt koppositie Regiocompetitie West

‘s-Gravenzande 05.12.2016 – De wedstrijdploeg van ZV Westland heeft haar koppositie verder verstevigd in de Regio West Competitie.

Ondanks het tegenvallende aantal persoonlijke records, eindigden de zwemmers nog voldoende in de top 3 om zoveel mogelijk punten te innen. Na drie rondes gaat ZV Westland  met 1739 punten ruimschoots aan de leiding. De voorsprong op zwemvereniging PcG bedraagt 158 punten. Tijdens de wedstrijd behaalde de Westlandse ploeg 9 gouden, 9 zilveren en 2 bronzen medailles. Van de 59 starts noteerden de zwemmers ‘slechts’ 29 PR’s.

De grootste tijdsaanscherping kwam deze wedstrijd in Alblasserdam op naam van de 10-jarige Dimi Stoyanov. Hij tikte de 200m vrije slag aan in een zeer snelle tijd van 2:44.31, 12 seconden sneller dan zijn oude tijd. Stoyanov won deze afstand met maar liefst 15 seconden voorsprong. Emily Goijert noteerde ook een forse PR op de 200m vrije slag van 8 seconden en zag 3:24.93 op de klokken staan.  Op de 100m vrije slag bij de heren 12-13 jaar was het Julian den Drijver die 6 seconden van zijn tijd afzwom en 1:19.25 neerzette.

Gouden medailles waren er voor: Jelle Bon (100m vrije slag en 50m schoolslag), Babette van der Kaaij (100m wisselslag), Pascal Nuijten (100m wisselslag en 100m vrije slag), Laura Nuijten (50m rugslag), Dimi Stoyanov (50m vlinderslag en 200m vrije slag), Michael Boekestijn (100m schoolslag)

Zilveren medailles: Armand Heyder (100m wisselslag en 100m vrije slag), Hieke de Lijster (50m rugslag en 100m schoolslag), Michael Boekestijn (50m rugslag), Celina von Berg (50m rugslag), Marijn van Giesen (50m rugslag en 100m schoolslag), Babette van der Kaaij (100m vrije slag),

Bronzen medailles: Thijmen Smit (50m vlinderslag) en Celina von Berg (100m schoolslag)

ZV Westland heeft een speciale actie om kennis te maken met master / wedstrijdzwemmen, waterpolo en synchroonzwemmen. Kijk op de website www.zv-westland.nl voor meer informatie.