Rosanne den Drijver stijgt naar 6e positie in GK4 Kartseries

Westland 09.09.2024 – Afgelopen weekend heeft de 15-jarige Westlandse kartster Rosanne den Drijver in Duitsland hoge ogen gegooid. De CaptainCruise rijdster behaalde totaal 96 punten voor het algemeen klassement waardoor zij steeg naar de 6e positie in de X30 Senior kartklasse. In deze klasse strijden 46 rijders uit Nederland, België en Duitsland in de leeftijden van 15 tot 25 jaar om het kampioenschap. “Ik had dit weekend de aansluiting met de kop in het klassement. In de eerste heat wist ik zelfs als tweede te finishen waardoor ik 36 punten pakte. De kart voelde goed, de grip was goed en de snelheid zat er goed in”, vertelt Rosanne den Drijver.

Het raceweekend in Kerpen bestond uit een kwalificatie, twee heats en een finale. Rosanne kwalificeerde zich met een tijd van 45.771 als 7e. “Dankzij Ansu en Van Tuijl heb ik twee volledige dagen voorafgaand aan de wedstrijd kunnen trainen. Hierdoor had ik de baan echt goed onder controle. Er zijn namelijk veel kerbs die je precies moet pakken om een snelle ronde te kunnen rijden”. Startend vanaf P7 kwam Rosanne de start van de eerste heat goed door. Hierna kon ze een aantal mooie inhaalacties laten zien met uiteindelijk de tweede plaats als resultaat. “Samen met mijn monteur Mathieu van Renssen hebben we de kart zo goed mogelijk afgesteld rekening houdende met de weersomstandigheden en baancondities. We hadden de juiste bandenspanning en het juiste tandwiel genomen”.

Ook in de tweede heat wist Rosanne vooraan in het veld te finishen met een vierde plaats als resultaat. “De start van deze heat ging niet zo lekker. Ik verloor wat posities omdat de motor verzoop. Gelukkig kon ik wel doorrijden. Hierdoor moest ik wel aan de bak om weer naar voren te komen. Dat lukte redelijk met P4 in de uitslag. Daarna volgde nog de finale. Tijdens de race werd er veel aangevallen en verdedigd.

Zeker in de beginfase van de wedstrijd. Ik verloor een paar posities die ik niet meer terug kon rijden. Uiteindelijk als 6e over de finish. Met nog twee wedstrijden te gaan, zijn dit voor het tussenklassement belangrijke punten. De volgende race van de GK4 Kartseries is 19 oktober in Mariembourg. Dan zie je mij weer aan de start. Graag bedank ik het mijn sponsoren. Zonder hen kan ik niet racen”, aldus Rosanne.