Feyenoord landskampioen na winst op GA Eagles

Rotterdam 14.05.2023 – Feyenoord heeft zondag de landstitel naar binnen gehaald na winst op GA Eagles in de Kuip.

De ploeg van Arne Slot kon de zestiende landstitel in de clubhistorie binnenslepen als er gewonnen zou worden van Go Ahead Eagles. In de eigen Kuip werd de wedstrijd om 16:45 uur afgetrapt. Na de eerste helft stond Feyenoord met 2-0 voor door goals van Idrissi en Geminez in de 15e en 18e minuut.

Na rust scoorde Paixäo in de 54e minuut de 3-0 waardoor de overwinning zo goed als binnen was. Door te winnen is de voorsprong op achtervolger PSV te groot om nog ingehaald te worden. Direct na het laatste fluitsignaal stroomde het Hofplein in Rotterdam vol en doken mensen traditioneel in de fontein. Het kampioenschap werd uitbundig door vele duizenden supporters gevierd.

De vorige keer dat de club landskampioen werd was in 2017. De officiële huldiging is aanstaande maandag 15 mei op de Coolsingel in Rotterdam.