Geen 3e WTA titel voor Bertens

Gstaad 17.07.2016 – Kiki Bertens heeft haar 3e WTA finale tegen Viktorija Golubic in het Zwitserse Gstaad niet kunnen winnen. Zij verloor met 6-4, 3-6, en 4-6.

Golubic, de 23-jarige nummer 105 van de wereld, kwam in de eerste set met een break op 4-3, maar Bertens wist terug te komen en te winnen met 6-4. In de tweede set speelde de Zwitserse beter en maakte Bertens meer fouten.

Kiki had een paar pittige tennisdagen, want mede door het slechte weer moest ze vrijdag 3 en zaterdag 2 wedstrijden spelen.

Kiki Bertens door naar de kwartfinales

Stijging wereldranglijst

Eind mei won de Wateringse in Nürnberg haar tweede WTA titel en in het Marokkaanse Fès in 2012 voor het eerst. Begin juni haalde ze al de halve finales van Roland Garros en kwam ze eind juni tot de derde ronde van Wimbledon.

Ze stijgt daarmee van de 26e naar de 21e plaats op de ranglijst van beste tennissters ter wereld.