Rosanne den Drijver rijdt in de top van GK4 Kartseries

Naaldwijk 04.08.2024 – “Dit weekend heb ik laten zien wat ik kan. In Eindhoven finishte ik in heat 1 en 2 als vijfde en in de finale reed ik zelfs als vierde over de finishlijn. Ik ben hier zo blij mee. Ik heb hard getraind en als het dan lukt, is dat super.” De 15-jarige CaptainCruise rijdster Rosanne den Drijver rijdt sinds januari 2024 in de X30 Senior kartklasse. De vierde ronde van de GK4 Kartseries werd afgelopen weekend verreden op het kartcircuit van Eindhoven. Het was voor Rosanne den Drijver haar eerste wedstrijd op deze baan, waarbij veel bochten het vooral voor de nek erg zwaar maakt.

De Westlandse kartster uit Naaldwijk kwalificeerde zich met de 9e tijd op de Landsard Outdoor Kartcircuit met 44.819. Dit was haar personal best van het hele weekend. Rosanne startte de eerste heat vanaf de 9e startpositie op de grid. “Direct bij de start wist ik al twee posities te pakken. De kart voelde goed en met dank aan Ansu en Van Tuijl zat de snelheid zat er echt goed in en na nog twee inhaalacties wist ik als vijfde over de finishlijn te rijden. De tweede heat mocht ik dus als vijfde starten. Ook deze race ging prima. Ik miste net de aansluiting met de kopgroep aan het begin. Tijdens de race kon ik wel naar nummer vier rijden, maar ik had net te weinig tijd om hem ook in te halen. De race had van mij een ronde langer mogen duren.”

Tijdens de rollende start van de finale vertrok Rosanne als vierde op de buitenste startrij. “De start ging voor mijn gevoel goed. Ik moest snel naar de binnenkant van de bocht om van daaruit direct de aansluiting met de kopgroep te houden. Mijn monteur Mathieu van Renssen had de kart perfect afgesteld en de snelheid zat er goed in. Tijdens de race werd er hard gevochten om posities. Ik heb op positie drie, vier en vijf gereden. Uiteindelijk reed ik als vierde over de finishlijn.

Net buiten het podium, maar daar ga ik de volgende race wel voor”. Na de race kreeg Rosanne helaas een tijdstraf van 10 seconden waardoor zij in de uitslag een paar posities zakte. Door deze goede prestaties is de 15-jarige kartster gestegen in het tussenklassement naar de 11e positie van de 44 rijders. De volgende race van de GK4 Kartseries is 7 september in Kerpen. Zonder de steun van de Westlands georiënteerde ondernemers kan Rosanne niet rijden.