Valto 2 schrijft geschiedenis

De Lier 10.06.2024 – Zaterdag 9 juni schrijft ook Valto 2 geschiedenis. Waar het Lierse vlaggenschip vorig jaar wist te promoveren naar het hoogste veldkorfbalniveau van Nederland, doen de reserves dit nu een jaar later ook.

Valto 2 promoveert naar de reserve ereklasse, het hoogste reserve veldkorfbalniveau van Nederland.

Valto 2 had zich in een dusdanige positie gespeeld dat het vorige week zaterdag al kampioen kon worden, met nog een wedstrijd in de hand. Echter werd er verloren uit in Gorinchem en kwam alle druk te liggen op de laatste thuiswedstrijd tegen DeetosSnel QLS 2, de reserves hadden minimaal een gelijkspel nodig voor het kampioenschap.

Het tweede van Valto begon sterk aan de wedstrijd met een 2-0 en 3-1 voorsprong, echter gaf DeetosSnel zich niet zomaar over aan de Lierenaren. DeetosSnel kwam terug en de wedstrijd bleef daarna gelijk opgaan. De scores vielen om de beurt en het bleef daardoor spannend. Echter was het DeetosSnel die nu telkens als eerste scoorde en Valto die erachteraan kwam. De gelijke score bleef aanhouden tot de rust, de ploeg uit Dordrecht had met de rust een kleine voorsprong, 7-8. Er was dus werk aan de winkel voor Valto.

Na de rust kwam Valto 2 snel terug tot 8-8 maar de bezoekers waren niet van plan om mee te werken aan een kampioensfeest en schoten het verschil snel naar 2, 8-10. Dat belooft een spannend slot, en die volgde, maar niet in doelpunten. Bij beide ploegen werden er een hoop kansen gemist. Bij winst van DeetosSnel, met minimaal 2 doelpunten verschil, zouden zij kampioen worden. Beide ploegen speelden dus voor de winst. Lang wist DeetosSnel de voorsprong te behouden maar met nog 5 minuten op de klok scorde Valto de gelijkmaker en niet lang daarna ook de 12-11. Echter raapte DeetosSnel nog een al hun energie bij een en maakte er 12-12 van. Valto schoot met nog twee minuten te spelen de 12-13 binnen, bij winst of gelijkspel zou het kampioenschap binnen zijn.

DeetosSnel ging voor de winst maar strandde bij 13-13. Valto 2 is kampioen en promoveert daarmee naar de reserve Ereklasse. Een unieke prestatie voor CKV Valto. CKV Valto is trots dat na de promotie van Valto 1 naar de Ereklasse nu ook het tweede team promoveert naar de ereklasse. Een bewijs dat er kwaliteit in de gehele selectie aanwezig is. Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de vereniging